top of page

Vasario 17 programa pradedama dar viename mieste

Atnaujinta: 2021-02-17

Gimnazistų įkurta visuomeninė organizacija „Kartu tikrai galime“ greitai pradės savo veiklą ir Marijampolėje. Organizacijos išskirtinumas – jaunieji „mokytojai“, nemokamai gelbstintys moksleiviams. Vasario 17 dieną

5 – 8 klasių moksleiviai bei gimnazistai savanoriai kviečiami į pirmąjį susitikimą Marijampolėje.

Iniciatyvos „Kartu tikrai galime“ tikslas – suteikti galimybę kiekvienam motyvuotam moksleiviui siekti aukštų rezultatų mokantis, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties. 11-14 metų vilniečiai bei kauniečiai jau nuo lapkričio mėnesio kiekvieną sekmadienį renkasi mokykloje ir kartu su jiems paskirtais vyresnių klasių ( 9 – 12 klasės) savanoriais gimnazistais sprendžia iškilusius klausimus ar atlieka neaiškius namų darbus. Bendradarbiaujant su UAB „Mantinga“ ir jų labdaros ir paramos fondu visuomeninė organizacija „Kartu tikrai galime“ jau nuo vasario 17 dienos veiklą pradės ir Marijampolėje.


„Labiausiai mums rūpi parodyti, kad Lietuva - tai ne tik Vilnius ir Kaunas. Ten padėjome savo pamatus, nes tai buvo tiesiog paprasčiau, o dabar mūsų tikslas programą skleisti tiems, kuriems jos tikrai labiausiai reikia. 2019-2020 metų veiklos plane numatyta daug mažesnių miestų. Labai džiaugiamės susidomėjimu Marijampolėje, ypatingai nustebino Dovilė Lipnevičiūtė, kuri, nors dar yra tik devintokė, pasiryžo būti programos vadove. Asmeniškai po mūsų pokalbio nėkiek neabejoju jos sėkme ir tikiu, kad Marijampolė bus dar vienas miestas, kuriame „Kartu tikrai galime” sėkmingai veiks“, – apie organizaciją pasakojo jos įkūrėjas Lukas Zimantas.


Pasak L. Zimanto, programa yra galimybė kiekvienam motyvuotam moksleiviui, nepriklausomai nuo jo socialinio statuso, tobulėti mokslo srityje. Telkdami gimnazistus padėti tiems, kam sunku, skatiname juos būti socialiai atsakingus.


Organizacijoje „Kartu tikrai galime“ darbuojasi daugiau nei 150 dalyvių bei dukart daugiau savanorių.

Mokiniai ir tėvai labai teigiamai vertina programą. Didžiausią džiaugsmą savanoriams ir organizatoriams kelia teigiami atsiliepimai, jog vaikai geriau mokosi, pagerėja pažymiai.


Susipažinti su programa ir registruotis galima mūsų internetiniame puslapyje.



222 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page